İçerideki Adam 2 : Muhbir izle (2019)
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
5.6 IMDB Puanı 7,323 Görüntülenme

İçerideki Adam 2 : Muhbir izle (2019)

Özgün ismi, Inside Man: Most Wanted olan film, yönetmen koltuğunda ikamet eden M.J.Basset’in nihai dönemde yaptığı en iyi filmleri arasında gösterilmekte. Filmin başrollerini paylaşan Rhea Seehorn, Roxanne Mckee, Tanyavan Graan lüzum film süresince sergiledikleri etkin performans lüzum birbirleri veyahut olan uyumları veyahut eleştirmenlerden tam not almış durumda. Gerilim-macera türünün iyi örneklerinden sayılabilecek film, heyecanlı ve hiç dinmeyen temposuyla da izleyiciyi tek lâhza olsun sıkmıyor.
Filmin hususu basmakalıp soygun filmlerine benzese de incelikle düşünülmüş senaryodaki ayrıntılar filmi net cinsten mutlaka ayırıyor: Tarihin gelmiş geçmiş banka soygununu yapmak isteyen soyguncular bunun için çalışmalar yapmaktadır. Oldukça hassas ve bütün ayrıntıları hesaba katarak gerçekleştirdikleri tasari nihayetinde etkin olacakların inanmaktadırlar. Fakat işler hiç de planladıkları gibi gitmez ve soygun başarısız geçer. Yakayı ele vermemelerinin tek kurtuluşu ellerinde tuttukları rehinelerdir. Onlar vasıtası ile yaşamda kalarak ve mapusa girmeden kurtulacaklarına inanmaktadırlar. Rehinelerin serbest bırakılması için gelen arabulucu veyahut bunun için pazarlığa başlarlar. Soygun alanının dışında yüzlerce polis güvenliği sağlamaya çalışırken, içeride tespit edilen görüşmeci tam 10 saat süresince rehineleri soyguncuların ellerinden işlek olarak kurtarabilmek için maç verir.
Son derece dayanıklı tek senaryoya bulunduran İçerideki Adam: Ihbarcı filmi, başından ardından izleyiciyi kendisine bağlamayı başarabilen iyi tek yapım. Gerilim-Macera türünün hakkını vermekle beraber içerisinde bulundurduğu faklı öğelerle alternatiflerinden ayrılmayı biliyor. Gösterildiği milletlerde iyi sayılabilecek gişe yaparak beklentilerin üstüne çıkan filmin başrol oyuncularından Roxanne Mckee, dublör kullanmama alışkanlığını burada da sürdürmüş. Filmin başından ardından hiç bitmeyen aksiyon ve yeterinde stres yayınlayan İçerideki Adam: Ihbarcı, düşük sayılabilecek bütçesine karşın gişede elde ettiği başarısıyla yapımcısının yüzünü güldürmüş durumda. Filmin lüzum yönetmenlik lüzum senaryo bölümünde sağladığı muvaffakiyet sebebinden taklitlerinin yapılmaya başlandığı Hollywood kulislerinde şuandan konuşuluyor.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Inside Man: Most Wanted

    Senaryo:

    Brian Brightly

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?